Thursday, 8 December 2011

Cartoon yang jadi pujaan hati :)

Hye u all ? How are you ? and salam 1 Malaysia . Kali ni myra nak cerita pasal cartoon . Cartoon ? nape cartoon ek ? sebab myra pun mati akal nak post ape , then tiba2 ternampak cerita cartoon dlm tv td , so hari ni nak buat cerita tentang cartoon.

1st kalau ckp psl cartoon ni , semua akan ingat cerita budak2 lah kan ,but x sume , ade cerita cartoon yang masih lagi bertakhta dihati walaupun seseorang tu dah meningkat usianya , xsume cerita cartoon yg mampu tarik peminat membaca , tapi ade 3 cerita cartoon yg msih setia di hati penonton di dlu hgga sekarang , antaranya:-

TOP 3 : DORAEMON

  • Doraemon dan Nobita , dua sahabat baik yang selalu bersama.
  • Watak Nobita yg sgt pemalas dan byk cari alasan
  • Doraemon robot yg pintar byk mbantu Nobita dlm menyelesaikan masalah
  • Doraemon mempunyai poket yang istimewa dan byk manfaatnye
  • Shizuka , Giant dan Sunio adalah sahabat baik Nobita dan Doraemon
  • Kisah Doraemon ni menarik kerana byk gelagat yg menarik dlm cerita tersebut.
TOP 2 : DETECTIVE CONAN






  • Conan adalah penyiasat muda
  • Tinggal bersama Penyiasat terkenal iaitu ayah kepada kekasihnya
  • Mempunyai 4 rakan yg pnuh keletah dan menubuhkan kumpulan mereka tesendiri
  • Jalan cerita yg penuh aksi dan membuat penoton tertanya-tanya"siapakah pebunuhnya?"
TOP 1 : SHIN CHAN









  • Shin Chan adalah kanak2 riang dan sangat nakal
  • Watak Shin Chan sgt lucu mampu menarik minat penonton
  • Mempunyai 4 sahabat yg banyak ragam dan berlainan sikap
  • Mempunyai keluarga yg sgt bahagia.
  • Cerita yg sgt lucu dgn byk keletah dan kenakalan di dalam CRAYON SHIN CHAN

So , u all ? mane 1 korang suke , hope kite jgn lupe zaman kanak2 kita , time korang keci2 pun korang ade jugak tguk kan , so i'm just ingt blik kan memory lame ..huhu , thnx sbb sudi membaca ..coment lha sekali if ade yg xkena or cadangan , kalau nak share kat facebook pun boley ..:) , jgn lupe like sekali yew..tata :)

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...