Wednesday, 5 October 2011

Beautiful Gurl

"Saya sangat Cantik"

Ape uh cantik ?? kecatikan uh perlu ke untuk seorang perempuan ?? ape kaitannye dengan lelaki dan perempuan ?? Jawapan nya YA !! kenapa ? statistik yang aku buat sebelum menulis blog nie....

Kenape perempuan mahu cantik??

-sebab takut bf lari
-supaye boy senang mengorat
-saje bajet hot
-takut status lari la uh
-rase diri cantik cam angelina jolie
-senang nak dapat bf or suami
-teknik batu locatan
-nak glamor

sbenarnye banyak lagi kalau nak disenaraikan , beruntunglah bagi gadis2 yang dilahirkan yang ditadirkan kecantikan yang sempurna , tapi bagaimana bagi gadis yamg kurang cantik kecantikannye?? xkan nak kata "hodoh" pulak kan ..memang tak la kan , sape nak puji diri mereka hodoh , rata2 dalam dunia ni , akan ate mereka cantik..

Kebenaran tentang Perempuan

Dala arus kemodenan ni , siapa yang tiada facebook , myspace , blog , twitter , and other lah.. Majoriti semua ada kan ?? u all tenguk wajah rakan2 anda di laman sosial sana , semua leak gambar yang cantik2 and hot kan ?? termasuk aku lah kan..hee...tapi always aku nak tergelak , banyak sangat penipuan dalam gambar2 tersebut , antarenye ialah :-

-muke x cantik mane pun tapi make up nye tebal sebab nak letak kat fb la konon, tujjuan nak bagi orang add
-yang jerawat banyak besar , yang memenuhi muka , parut yang ketara ,yang hitam and blah2 lagi lah , semua jadi perfect semua..hal ni nak taw kenapa ?? sebab mereka ni edit pic dorang nie , biar nampak cun melecun ,
xnak kalah dgn orang lain
-yang jumpa depan nampak geuk terus kurus gambarnye dalam fb
-pose mati cam model kono , paddahal bukan model pun
-yang kat luar pakai sopan2 , smp fb ade yg nk letak gambar separuh bogel pun ade , nampak semua yang KESULITAN kite...ish2..
-ble amek pic ramai sangat lah wat bibir "ITIK"..
-tiru2 gaye artis

sebenarnye banyak sangat lah , kite sendiri pun bolh lihat..tujuan aku bukan nak kutuk , tapi realiti yg kite x sedari , seharusnye kecatikan kite nie harus dihargai , kerana tu kurniaan Illahi , xperlu lah nak edit2 pic ni , padahal orang disekeliling dah tahu tentang kite , xsemua orang memiliki kecantika yang sempurna , tetapi Tuhan memberi setiap makhluknye kelebihan yg tesendiri , ataranya , kepandaian , kesopanan , kebijaksanaan , jujur saya katakan , x semua gadis yang cantik itu bijak orangnye , sopan adabnye , lihat gadis diluar sana yg menayang kan kecantikan mereka kebanyakan remaja atau gadis2 yg liar , yg menyalahkan kecantikan mereka utk tujuan yg salah , jadi sebagai seorang gadis haruslah hargai kecantikan yang Tuhan beri kpd kite :-)



kecantkan adalah anugerah daripada tuhan , hargailah ..

Lelaki dengan perempuan cantik ?

x leh dinafikan lelaki memang pantang tenguk perempuan cantik , pantang ade awek2 yg cun lalu dpn korang , mesti mata tu gatal nak melihat , mulut tu gatai nak suit2...hello u all , korang ingat gurl uh pandang sangat ke kat korang ? tenguk lah diri , duit t pun mak bapak bagi ,kereta pun xde , muke x handsome , ade hati nak mengorat anak dara orang .. uh lah care mengorat paling LOW sekarang , try taktik len , korang ni sesuai sangat dengan video ni :-


betul x ?? sedang kan pengarang video ni menyata and menunjukkan
lelaki sangat2 lah pantang tguk gurl len...
nak pandang uh boleh cik abg .. tapi ,
xpyahlah sampai nak terkeluar biji mata...
haha...

Tujuan aku menulis tentang hal ni , hanye untuk membuka mata u all n sekadar gurauan jerk...erk..yg terasa aku mtk maaf la yew , kitew hanyew berkongsi ilmu , bukan nk bg korang damn pun ,yang ikhlas dari 


  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...